Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Ο Πολιτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών, Νίκος Σηφουνάκης, με αφορμή και δημοσιεύματα για τον Ο.Σ.Ε και την προοπτική αυτού του Οργανισμού προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Με την πολιτική τοποθέτηση – δήλωση μας πριν λίγες μέρες (14 Ιουλίου 2008), είχαμε προειδοποιήσει την Κυβέρνηση για τον ολισθηρό δρόμο που ακολουθεί στον Ο.Σ.Ε. Οι καταγγελίες μας αυτές επιβεβαιώθηκαν και από μια σειρά πρόσφατων δημοσιευμάτων την Κυριακή.
Για μία ακόμα φορά και με συνθήκες απόλυτης μυστικότητας - μακριά από την κοινωνία και το Κοινοβούλιο - η Κυβέρνηση φαίνεται πως ετοιμάζεται να εκποιήσει ένα ακόμα δημόσιο Οργανισμό: τον Ο.Σ.Ε.
Το καθεστώς κακοδιαχείρισης, αδιαφάνειας και έλλειψης ορθού επενδυτικού σχεδιασμού,  που επικρατεί στον Οργανισμό έχει δημιουργήσει μια εκρηκτική κατάσταση με διόγκωση του συσσωρευμένου χρέους, το οποίο έφτασε τα 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ το 2007 και εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 12,5 δις το 2010.
Αντί να χτυπήσει τα κυκλώματα που λυμαίνονται την δημόσια περιουσία του Ο.Σ.Ε – όπως αποκαλύφθηκε με την υπόθεση των «μαύρων βαγονιών», αλλά και τον αδιαφανή τρόπο προμηθειών όπως  για την προμήθεια  του συστήματος ραδιοκάλυψης του σιδηροδρομικού δικτύου - η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός, μεθοδεύουν την εκποίηση του Οργανισμού, περικοπές επενδύσεων, απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων – με το πρόσχημα της εθελούσιας εξόδου- κατάργηση δρομολογίων κ.α.
Σε μια εποχή όπου οι τιμές των καυσίμων διαλύουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό και όχι μόνο και η οικονομική κρίση πλήττει ευρύτερες κοινωνικές ομάδες, σύγχρονες, αποτελεσματικές και οικονομικά προσιτές δημόσιες συγκοινωνίες, αποτελούν σημαντική εναλλακτική λύση.
Αυτό που προέχει να γίνει σήμερα  στον Ο.Σ.Ε, δεν είναι ούτε η εκποίηση του, ούτε οι απολύσεις εργαζομένων, ούτε η ιδιωτικοποίηση του Προαστιακού και το κόψιμο δρομολογίων, αλλά η εξυγίανση του από τα κυκλώματα της μίζας, της σπατάλης και της διαφθοράς και η αναδιοργάνωση του πάνω σε σύγχρονο και ανταγωνιστικό πλαίσιο».